Pripravte si originálny recept na uhorky vo vlastnej šťave…
Potrebujete:
- 800 g uhoriek
- chren, kôpor
- 1 kg uhoriek na zaváranie
- 8 strúčikov cesnaku
- 2 pl soli
- 1 liter vody na 2 litrové sklá
Postup
Uhorky umyte a zbavte „chvostíkov“.
Druhú časť uhoriek – 1 kg nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte s nastrúhaným cesnakom.
Tip: čím viac cesnaku, tým pikantnejší bude výsledok.
Uhorkovú zmes zmiešajte so soľou a nechajte ich odstáť, aby vypustili šťavu.
Preložte to do zaváracích pohárov a zalejte to 3 lyžicami zálievky (nastrúhané uhorky). Okrem nich pridajte aj celé uhorky.
Znova pridajte zálievku až po vrch.
Dbajte na to, aby ste zaváracie sklá dali pretrepať, aby sa strúhané uhorky rozmiestnili medzi tie celé.
Vrch prikryte plátkom chrenu, ktorý zabráni vzniku plesní.
Zatvorte to a vložte do chladničky alebo do studenej pivnice.
O týždeň neskôr získate voňavé, ľahko solené uhorky a za mesiac sa stanú vynikajúcim občerstvením pri nedeľňajšom obede.