Radi experimentujete? Pripravte si veterník z odpaľovaného cesta na plechu. Za recept na veterník na plech
Ingrediencie:
Cesto:
200 ml vody
200 ml oleja
180g hladkej múky
štipka soli
6 vajec
Krém:
uvarené Salko
3 /4l mlieka
2 vanilkové pudingy
1 maslo
2 šľahačky v prášku
250 ml mlieka
Poleva:
5 dkg práškového cukru
4 lyžice mlieka
20 dkg mletého cukru
Postup práce:
Do kastrólika dajte olej a vodu a priveďte k miernemu varu. Potom vsypte múku a miešajte až sa cesto prestane lepiť na steny a varešku. Vypnite plameň, cesto dajte do misy, kde ho po chvíľach premiešavajte, aby rýchlejšie vychladlo. Do vychladnutého cesta začnite pridávať vajcia – dajte prvé, poriadne zapracujte a až potom ďalšie. Postup opakujte so všetkými 6 vajcami.
Pripravte si dva plechy, ktoré vyložte papierom na pečenie a na každý vlejte rovnaké množstvo pripraveného cesta. Pečte vo vyhriatej rúre asi 20 minút.
Vrstvenie:
Puding uvarte bežným spôsobom a do vrelého pridajte maslo. Zmes nechajte chladnúť. Potom pridajte uvarené Salko – jednu polievkovú lyžicu nechajte bokom – a vyšľahajte do hladkého krému. Ten natrite na spodnú stranu jedného upečeného plátu.
Ďalej si ušľahajte obe šľahačky, pridajte odloženú lyžicu uvareného Salka a vymiešajte do hladkého krému. Ten naneste na pudingovú vrstvu. Priklopte druhým upečeným plátom a polejte karamelovou polevou.
Karamelová poleva:
Cukor dajte na panvicu a miešajte kým nebude mať svetlohnedú farbu. Potom pridajte 4 polievkové lyžice mlieka a za stáleho miešania nechajte rozvariť. Vsypte práškový cukor a vymiešajte do hladkej polevy. Ak vám karamel stvrdne, pridajte ešte 2 polievkové lyžice mlieka a nechajte za stáleho miešania rozpustiť. Dobrú chuť.
Želáme Vám dobrú chuť
Nezabudnite zdieľať tento chutný recept, vaša rodina si určite pochutí.
Pre nové recepty dajte LIKE na našu Facebookovu stránku a budete ich vidieť každý deň