Tento fantastický recept z kapusty sme našli na napadovy.blog a je rýchly, lacný a chutný. Presvedčte sa sami!
Potrebujeme:
1 menšiu hlávku kapusty
4 vajcia
1 ČL horčice
soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
trocha múky
olej na vysmaženie
Postup:
Kapustu si prekrojte na polovicu a vyberte hlúb.
Potom každú polovicu nakrájajte na plátky, ktorých hrúbka bude asi 1,5 cm.
Vajcia si rozbite do misky, pridajte horčicu, soľ, korenie a dobre premiešajte.
Do druhej misky si nasypte múku a každý kapustový plát obaľte najprv vo vajíčku a potom v múke.
Nalejte olej do panvice, rozohrejte a vysmážajte kapustové rezne z každej strany pod pokrievkou.
Kapusta by mala mať zlatistú farbu, hore by mala byť mierne chrumkavá a vo vnútri mäkká.
Výborné jedlo, ktoré zachutí aj tým, ktorí kapustu nemajú príliš v obľube. Prajeme dobrú chuť!