Keď sú hostia PRED DVERAMI. Záchranný recept: čokoládová rolka bez pečenia

- Advertisement -

Čokoládová roláda so smotanovou náplňou

Ak potrebujete rýchlo pripraviť sladký dezert pre nečakanú návštevu, tento recept vám príde vhod. Odporúčame pripraviť čokoládovú roládu s náplňou.

Je jednoduchá na prípravu, bez pečenia, čo je veľmi pohodlné a rýchle. Na čokoládový základ použite čokoládové sušienky namočené v mlieku.

Plnka sa pripraví z mäkkého tvarohu, ktorý sa na ochutenie zmieša s práškovým cukrom. Po rozkrojení sa roláda ukáže ako veľmi krásna, je neuveriteľne jemná, mäkká a v ústach sa priam rozplýva.

Zloženie: 1:

  • Čokoládové sušienky 300 g
  • Kakaový prášok 30 g
  • Teplé mlieko 160 ml
  • Cukor 20-30 g
  • Smotanový syr 300 g
  • Práškový cukor 60 g
  • Vanilkový cukor 8 g

Príprava:

Čokoládové sušienky vložíme do misky mixéra a rozdrvíme ich na jemné omrvinky. Sušienky môžete rozdrviť aj v mažiari a tĺčiku.

- Advertisement -

K rozdrveným sušienkam pridajte niekoľko lyžíc kakaového prášku a premiešajte. Ak chcete sladší dezert, môžete do čokoládového základu pridať trochu cukru.

Mlieko zohrejte, kým nie je teplé. Teplé mlieko nalejte do sypkej zmesi. Najprv premiešajte lyžicou, keď je hmota úplne vlhká, pokračujte v miesení rukami. Aby sa vám cesto nelepilo na ruky, potrite si dlane rastlinným olejom.

- Advertisement -

Vytvorte hustú hrudku, zabaľte ju do potravinovej fólie a uložte na 10 – 15 minút do chladničky.
Zároveň si pripravte náplň. Do mäkkého tvarohu pridáme práškový a vanilkový cukor, dôkladne premiešame a čo najviac spojíme prísady.

Rovnú plochu zakryte potravinovou fóliou, položte na ňu hrudku cesta a vrch zakryte potravinovou fóliou. Pomocou valčeka rozvaľkajte čokoládovú hrudku na tenkú obdĺžnikovú vrstvu.

Odstráňte vrchnú fóliu, vrstvu natrite krémovou náplňou a stierkou ju rovnomerne rozotrite po celom obvode.

- Advertisement -

Pomocou potravinárskej fólie zrolujte čokoládovú vrstvu s náplňou do pevnej rolky.
Roládu zo všetkých strán zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 1 – 2 hodiny do chladničky, aby plnka stuhla.

Potom rolku nakrájajte na porcie a podávajte so šálkou kávy alebo čaju.
Dobrú chuť!


Zdroj.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články