Klenot medzi jablkovými koláčmi. Najlepšia kombinácia, akú som vyskúšal. koláč „Athena“

- Advertisement -

Pripravím veľmi chutný jablkový koláč! Dievčatá sú krehké čokoládové cesto, jablká so škoricou, vzdušná pena – dokonalá kombinácia chutí!

Ingrediencie:
Cesto:
Múka – 400 g
Prášok do pečiva – 3 lyžičky.
Kakao – 3 lyžice. l.
Práškový cukor – 100 g
Margarín (72%) – 250 g
Vaječný žĺtok – 5 ks.
Kyslá smotana – 2-3 lyžice. l.
Krupica na posypanie cesta
Plnenie:
Jablká – 1 kg. (možno viac)
Škorica – 1 lyžička.
Cukor podľa chuti
Proteínová hmotnosť:
Vaječný bielok – 5 ks.
Cukor – 200 g
„Vanilkový“ puding – 1 ks. (40 g)
Príprava:

Cesto:

Primiešam múku, prášok do pečiva, kakao, práškový cukor. Pridám margarín a rukami rozotriem na strúhanku. Potom pridám žĺtok a metán a rukami vymiesim cesto.

- Advertisement -

Cesto rozdelím na 2 časti: menšiu a väčšiu. Menšiu časť vrecka zabalím a dám do mrazničky.

Hmota z bielkov

Z bielkov vyšľaháme mixérom hustú bielu hmotu, postupne pridávame cukor. Na záver pridám puding a vareškou vymiešam do hladka.

Väčšinu cesta rozvaľkám na tvar 24 x 29 cm, do tvaru vložím pergamen a cesto vyložím, posypem krupicou.

- Advertisement -

Plnenie:

Jablká ošúpem a nakrájam na plátky, dám do formy na cesto, posypem škoricou a cukrom.

Hmotu z bielkov rozotriem na jablká, na strúhadle potriem cesto z mrazničky. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 50 minút.

- Advertisement -

Tortu ozdobím práškovým cukrom, nakrájam a podávam s čajom.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články