Pripravte si nezvyčajný recept v porobe zemiakových šišiek, ktoré sú plnené vajíčkovo-bylinkovou zmesou.
Ingrediencie
- 2 ks varených zemiakov
- 200 ml vývaru zo zemiakov
- 1 pl cukru
- 8 g sušeného droždia
- 1 čl soli
- 1 vajce
- 550 g múky
- 10 ml rastlinného oleja
Plnka
- 5 vajec uvarených natvrdo
- 40 g masla
- akékoľvek obľúbené bylinky, zelená cibuľka
Postup
Z uvarených zemiakov vytvorte kašu, zmiešajte s vajcom a zalejte teplým vývarom.
Pridajte cukor a droždie, premiešajte a nechajte 10 minút odstáť.
Do zemiakovej zmesi pridajte soľ a premiešajte.
Po častiach pridávajte preosiatu múku, nalejte rastlinný olej a vymieste si jednotné cesto. Nepridávajte však priveľa múky, aby zmes príliš nezhustla.
Cesto prikryte a nechajte 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.
Na plnku si nakrájajte uvarené vajcia, zeleninu a zelenú cibuľku, premiešajte, polejte rozpusteným maslom, osoľte a okoreňte.
Vyformujte si malé placky, naplňte ich, zatvorte a osmažte na rastlinnom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávajte s kyslou smotanou, rozpusteným maslom a ak to nahradíte chlebom, môžete to podávať na obed alebo večeru.
Zdroj: souspark.ru