Malinový obláčik pokúša už svojim vzhľadom. Ide o zákusok s lahodným cestom, ľahkým mascarpone a malinami. Jednoducho nebíčko v papuľke.
Ingrediencie na cesto:
4 žĺtka
45 g cukru
180 g múky
120 g masla z chladničky
3/4 prášku na pečenie
Všetky ingrediencie poriadne spolu premiešame a spracujeme cesto, ktoré sa odlepuje od dlane.
Cesto obalíme do potravinovej fólie a vložíme na hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25×30 cm. Plech s cestom opäť vložíme na 30 minút do chladničky. Po vybratí cesto popicháme rovnomerne vidličkou a pečieme asi 20 minút na teplote 190 stupňov.
Ingrediencie na malinovú masu:
želatína
3,5 pohára vody
600 g čerstvých alebo mrazených malín
Ak používame mrazené maliny, je ich potrebné najprv nechať rozmraziť a odkvapkať. Želatínu si pripravíme s malinami podľa návodu a vylejeme ju na upečené cesto. Vložíme do chladničky aby poriadne stuhla.
Ingrediencie na krém:
600 g šľahačky na šľahanie
250 g mascarpone
3 lyžice práškového cukru
Smotanu, mascarpone a cukor vymiešame do nadýchaného krému, ktorý rozotrieme na cesto s malinovou masou. Opäť vložíme do chladničky.
Ingrediencie na bielkový sneh:
4 bielka
150 g cukru
2 lyžice zemiakového škrobu
mandľové plátky
Bielka poriadne vyšľaháme. Pred koncom šľahania pridáme cukor a zemiakový škrob. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme naň bielkový sneh. Vrch posypeme mandľami. Sneh pečieme asi 1 hodinu na 140 stupňoch. Po hodine necháme sneh vo vypnutej rúre s pootvorenými dvierkami. Keď bielkový sneh vychladne, položíme ho na vrstvu krému a opäť vložíme zákusok na niekoľko hodín do chladničky.
Malinový obláčik uchovávame na chladnom mieste.
Dobrú chuť!
Zdroj: .