Koložvárska kapusta podľa tohto receptu chutí najlepšie. Bez srandy, recept si pýta každý

- Advertisement -

1 kg kapusta kyslá

2 poháre ryža dlhozrnná

500 g mleté mäso bravčové

podľa chuti soľ

podľa chuti korenie čierne mleté

- Advertisement -

400 ml smotana na šľahanie

podľa chuti vegeta

cesnak

olej

smotana kyslá

- Advertisement -

Postup:

Kyslú kapustu podlejeme vodou a necháme dusiť až kým nie je kapusta mäkká.

Ryžu si dáme variť tiež, keď je uvarená, trošku ju povegetujem. Mleté mäsko si dám dusiť na olej, pridám všetky koreniny a cesnak.

- Advertisement -

Začneme vrstviť do jenskej misy. Kapusta, ryža a mäso.

Zalejeme sladkou smotanou s vegetou a dáme piecť. Pečieme cca 20 minúz zakryté a potom necháme bez pokrievky zapiecť na cca 10 minút. Podávame s kopčekom kyslej smotany.

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články