Podelíme sa s vami o recept na chutné studené predjedlo z kuracieho mäsa, ktoré je známe aj pod názvom tlačenka. Perfektne zapadne do vašich chuťových buniek spolu a spolu s krajcom chleba vytvoria výbornú raňajkovú kombináciu. Navyše príprava bude jednoduchá a finančne nenáročná.
Táto tlačenka je chutnejšia ako tie bežné, ktoré sa predávajú v obchodoch. Okrem toho, budete vedieť, z akých ingrediencií sa bude skladať a preto sa nemusíte obávať žiadneho nebezpečenstva.
Ingrediencie
- 1,3 – 1,5kg kuracieho mäsa (prsia alebo stehno)
- 100g vlašských orechov
- 30g želatíny
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava
Kuracie mäso vložte do hrubostenného hrnca alebo panvice. Nepridávajte žiaden olej len trochu vody, prikryte vekom a na miernom ohni varte mäso vo vlastnej šťave. Ľahko osoľte a okoreňte. Nechajte dusiť 35-45 minút.
Rozpustite si želatínu v teplej vode podľa návodu na obale.
Po dusení výsledný vývar zlejte do nádoby alebo misky. Počkajte kým mäso vychladne a následne ho oddeľte od kostí.
Rozpustenú želatínu zmiešajte s vývarom. Orechy zľahka osmažte na suchej panvici podľa vašich predstáv a obľúbenej chuti.
Pridajte ku mäsu orechy a rozpučený cesnak. Osoľte, okoreňte a zalejte želatínovým vývarom. Nechajte vychladnúť.
Vezmite si čistú plastovú fľašu, odrežte hrdlo a naplňte ju vychladenou zmesou. Fľašu vložte do chladničky na niekoľko hodín (až do úplného stuhnutia). Keď je tlačenka dostatočne stuhnutá, jemne ju odstráňte rozrezaním fľaše.
Receptúra sa môže líšiť, napríklad pridaním opraženej cibuľky, mrkvy, hrášku alebo kukurice. Taktiež môžete kuracie mäso nahradiť hovädzím alebo bravčovým (v tomto prípade potrvá dusenie o niečo dlhšie).
Podeľte sa o tento lahodný a výdatný recept aj s vašimi blízkymi. Dobrú chuť!
zdroj: takprosto.cc