Začiatok hubárskej sezóny nás síce ešte len čaká, ak však máte huby radi, iste oceníte tento recept.
Pripravte doma pre svoju rodinu večeru v podobe kuracích pŕs na hubách s cesnakom a smotanovou omáčkou.
Získate chutné jedlo, ktoré tiež skvele zasýti. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná. Môžete použiť kupované huby a v priebehu leta je potom nahradiť vlastnými úlovky, ktoré si prinesiete z lesa.
500g kuracích pŕs
20 dkg húb (konzervovaných)
5 strúčikov cesnaku
5 polievkových lyžíc kyslej smotany
1 polievková lyžica hladkej múky
čerstvá petržlenová vňať
soľ, korenie
olej
Príprava
Mäso nakrájajte na tenké plátky a dochuťte korením. Poduste mäso na panvici v malom množstve oleja po dobu 2-3 minút a pridajte nakrájané huby a drvený cesnak. Prilejte trochu vody a niekoľko minút nechajte variť v zatvorenej panvici. Zmiešajte múku a kyslú smotanu a túto zmes nalejte k mäsu. Premiešajte a povarte. Dozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte teplé s vhodnou prílohou.