Kuracie mäso sa dá pripravovať na desiatky rôznych spôsobov.
Vďaka nasledujúcemu receptu bude akákoľvek časť kuracieho mäsa mäkká, šťavnatá a jemná.
Celá príprava bude pomerne rýchla a nemusíte sa báť, že by ste niektoré ingrediencie nevedeli nájsť v obchode.
Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 1 kg kuracích stehien
- 200 ml mlieka
- 200 ml vody
- 2 vajcia
- 1 PL hladkej múky
- Soľ, korenie
Postup
Stehná dôkladne umyte a osušte papierovými utierkami.
Vložte ich do hlbokého hrnca a pridajte vodu s mliekom.
Prikryte pokrievkou a duste na miernom ohni 20 minút.
Múku zmiešame so soľou, korením a prípadne aj čili papričkou.
Vajcia vymiešajte metličkou.
Stehná vyberte z hrnca, ponorte ich do vaječnej zmesi, potom obaľte v múke a opražte na rozohriatom rastlinnom oleji dozlatista. Ak nemáte múku na obaľovanie, môžete použiť aj strúhanku.
Hotový pokrm môžete podávať s ryžou, zemiakmi a obľúbenou omáčkou.