Kysnutá domáca bublanina bez roboty. Dobre si zapíšte túto lahodu

- Advertisement -

Ak milujete chutné koláčiky, tento bdue váš favorit. Za recept ďakujeme pani Naďa Indruchovej.

Na cesto: 300 g hladkej múky 60 g krupicového cukru + 1 vanilkový 150 ml mlieka 1 vajce 20 g čerstvého droždia 50 g masla alebo Hery maslové 1/2 lyžičky soli

Na posýpku: 50 g masla, 50 g krupicového cukru 50 g hrubej múky A ešte: 500 g odpeckovaných zrelých čerešní a práškový cukor na finálnu úpravu Postup:

Z rozdrobeného droždia, lyžičky cukru, 2 lyžíc múky a 3 lyžíc mlieka vymiešame kvások a v teple ho necháme vzísť.

Do misy vsypeme zvyšnú múku a cukor. Pridáme vanilkový cukor, soľ, vajce, vzišiel kvások a rozpustený tuk. Prilejeme zvyšné mlieko a vypracujeme vláčne cesto. V teple ho necháme vykysnúť.

- Advertisement -

Čerešne umyjeme a v sitku necháme odkvapkať. Potom je odkôstkujeme. Zo surovín na drobenku vytvoríme rukami jednoducho drobenku.-)))). Vykysnuté cesto potrieme  tukom (Hera, maslo, masť …)

vymastený klasický nízky plech a navlhčenými rukami roztiahneme ku krajom plechu. Pohážeme čerešňami a zasypeme posýpkou.

V rúre rozohriatej na 180 st. pečieme do zružoveniu okrajov koláča cca 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pocukrujeme.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články