Kysnuté buchty s plnkou z kondenzovaného mlieka bude milovať aj vaša rodina. Ak máte čas a zároveň chuť na niečo sladké, pripravte si s nami tento skvelý dezert. Najlepšie chutia buchty ešte teplé, čerstvo vytiahnuté z rúry. Určite im neodoláte.
Na približne 12 ks potrebujeme:
- 400 g múky
- 1 vajce
- 200 g teplého mlieka
- 3 lyžice cukru
- 50 g masla
- 7 g droždia
- 1 lyžička soli
- 3 lyžice rastlinného oleja
Na posýpku:
- 30 g cukru
- 30 g múky
- 15 g masla
Na plnku:
- konzerva kondenzovaného mlieka
Postup:
V teplom mlieku rozpustíme droždie spolu s cukrom. Pridáme 3 lyžice múky a vymiešame, necháme 20 minút podkysnúť.
V osobitnej miske vymiešame vajce, soľ, cukor a maslo. Po 20 minútach prilejeme pripravený kvások a vymiešame do kompaktnej masy.
Pridávame po častiach múku a olej. Cesto hnetieme rukami, až kým sa prestane odliepať od rúk. Prikryjeme ho fóliou a necháme podkysnúť na teplom mieste približne 30 minút. Po tomto čase popicháme cesto prstami a necháme ďalšiu polhodinu kysnúť.
Posýpku si pripravíme zmiešaním múky, cukru a masla.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých častí a opäť necháme podkysnúť ešte 10 minút. Do každej časti cesta uložíme trochu kondenzovaného mlieka a vyformujeme buchty, ktoré ukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pripravené buchty necháme ešte kysnúť ešte 20 minút. Buchty potrieme vajcom rozmixovaným s trochou vody a posypeme posýpkou. Pečieme okolo 20-25 minút na 180 stupňoch.
Dobrú chuť!
Zdroj: tesciowagotuje.pl