Cvikla obsahuje mnoho vitamínov a tento recept na chutný šalát presvedčí aj tých, ktorí ju neobľubujú.
Ingrediencie:
500 g cvikly
350 g cibule
300 g mrkvy
4 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice octu
100 g rastlinného oleja
2 lyžice práškového cukru
soľ
čierne korenie
Postup:
Výber cvikly je naozaj dôležitý. Je nutné siahnuť po tmavej a tvrdej cvikle, čo zaručí jej sladkosť a šťavnatosť.
Cviklu a mrkvu najprv ošúpeme a umyjeme. Potom postrúhame na strúhadle. Pocukríme a necháme postáť, nakoľko cvikla pustí šťavu. Cibuľu tiež ošúpeme a nakrájame nadrobno. Osmahneme ju na oleji dozlatista a vymiešame s cviklou a mrkvou.
Pridáme sójovú omáčku, ocot, osolíme a okoreníme. Poriadne premiešame a odložíme do chladničky aby sa jednotlivé ingrediencie prepojili.
Zdroj: kulinarnababcia.pl