Lahodná torta, ktorú si vychutná každý, kto má rád ovocné chute. Keď som ho vytiahla z rúry, každému sa zbiehali slinky!

- Advertisement -

Madeira je lahodná torta, ktorú si vychutná každý, kto má rád ovocné chute. Nie je príliš sladká, a preto chutí všetkým.

Či už si popoludňajšiu kávu budete vychutnávať sami alebo prizvete priateľov, sladkú bodku v tomto podobe chutného dezertu ocenia všetci píše portsál prostyprzepisna.pl

Čo budeme potrebovať:

PIŠKOT:

  • 3 vajcia
  • 1/4 šálky pšeničnej múky
  • 3 lyžice zemiakovej múky
  • 0,5 hrnčeka cukru
  • 0,5 lžičky prášku do pečiva

KRÉM:

  • 0,5 l mlieka
  • 2 ploché lyžice zemiakovej múky
  • 2 lyžice pšeničnej múky
  • 200 g masla
  • 4 lyžice cukru

PENA:

  • 700 g čučoriedok *
  • 1 gel-fix (na 1 kg ovoce) *
  • 0,5 hrnčeka cukru
  • + 1 balíček dlhých sušienok (200g)

Ako budeme postupovať:

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny (trvá to najmenej 8-10 minút).

2. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.

- Advertisement -

3. Cesto vlejeme do formy vyloženej papierom a vložíme na 15 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.

4. Pripravíme puding: v 0,5 hrnčeku mlieka dôkladne rozmiešame múky.

5. Zvyšok mlieka zvaríme s cukrom, potom tenkým prúdom prilejeme rozmiešané múky a intenzívne miešame, kým nevznikne hladký, hustý puding.

6. Pripravte penu: dajte bobule do hrnca (ak sú príliš suché, pridajte trochu vody) a priveďte ich do varu. Pridajte gél-fix a dobre premiešajte. Varte 1-2 minúty a potom odstavte, aby ľahko stuhol.

- Advertisement -

7. Pripravte krém: mäkké maslo utrite mixérom a potom pridávajte po 1 lyžici studeného pudingu, kým nevznikne hladký krém.

8. Pudingový krém dáme na piškótu.

9. Do krému vtlačte parížske piškóty.

- Advertisement -

10. Potrite čučoriedkovou penou a tortu dajte do chladničky – najlepšie cez noc. Pred podávaním ozdobíme vrch práškovým cukrom alebo rozpustenou bielou čokoládou.

*Gél-fix môžete nahradiť 2 želé, potom pridajte menej cukru (alebo žiadny, ak nemáte radi príliš sladké torty)*Mám rada čučoriedky: používam tie z pohára z tohto receptu – môžete pridať aj mrazené – v prípade potreby pridajte trochu vody a postupujte podľa ďalších pokynov.

Prajeme vám dobrú chuť.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články