Kuracie prsia sú veľmi obľúbený druh mäsa. Príprava pokrmov z kuracieho mäsa je veľmi rýchlou záležitosťou a nedáme dopustiť na jeho jemnosť a krehkosť. Dnes si pripravíme kuracie mäso na taký spôsob, ktorý je pre vás doteraz možno veľkou neznámou.
Kuracie placky si však zamilujte a iste sa na vašom jedálničku začnú objavovať často. K týmto kuracím prsiam sa perfektne hodí zemiaková kaša. Prajeme dobrú chuť.
ingrediencie
– Kuracie prsia jedno kilo
– 1 väčšiu cibuľu
– 1 -2 vajce
– 1 lyžica majonézy
– 1 lyžice polohrubej múky
– 3-4 lyžice oleja
– soľ
– korenie
postup
1) Kuracie prsia dobre umyte a potom osušte.
2) Kuracie mäso potom nakrájajte na tenké prúžky.
3) Cibuľu ošúpeme, nakrájame na jemno. Čím jemnejšie nakrájanie, tým lepšie.
4) Zmiešajte cibuľu s nakrájaným mäsom.
5) Pridajte soľ, korenie a nechajte marinovať po dobu 2 hodín.
6) Po 2 hodinách pridajte k marinovanému mäsu vajcia.
7) Nakoniec pridajte lyžicu majonézy, lyžicu múky a všetko dôkladne premiešajte.
8) Rozohrejte si na panvici olej. Potom doň lyžicou vkladajte zmes a rozotierajte do tvaru placiek. Z každej strany smažte dozlatista po dobu 2-3 minút.