Lahodný Strúhaný Koláč – Hit Na Akejkoľvek Párty. Ešte Ste Nič Tak Dobré Nejedli

- Advertisement -

Ak už aj teba nudia klasické dezerty, je načase vyskúšať tento delikátny tart.

Potrebuješ:

5 kopcovitých lyžíc kyslej smotany

200 g pšeničnej múky

1 vajce

- Advertisement -

70 g masla

100 g cukru alebo iného sladidla

1 lyžička prášku do pečenia

180 g tvarohu

- Advertisement -

Postup:

Prípravu cesta začni zmiešaním suchých ingrediencií – 50 g cukru, 200 g múky a lyžičku prášku na pečenie. Následne pridaj mäkké, ale nie roztopené maslo a 1 lyžicu smotany. Všetko spolu zmiešaj.

Vypracované cesto obaľ do fólie a vlož ho do chladničky na 15-30 minút. Medzitým si zvyšok smotany vymiešaj s tvarohom a zvyšným cukrom. Ideálne je použiť mixér aby v mase neostali hrudky.

Ďalším krokom je, že po uplynutí času vyberieš cesto z chladničky a rozdelíš ho na 2 polovice. Jednu polovicu potrúhaš na strúhadle nahrubo a rozprestrieš ju rovnomerne na dno formy.

Na cesto vyleješ tvarohovú masu a druhú časť cesta postrúhaš navrch. Tart peč 30-35 minút na 180 stupňoch a kontroluj jeho upečenie špáradlom.

- Advertisement -

Želáme vám dobrú chuť 🙂

Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi

Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články