Ingrediencie
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 2-3 cibule
- 75 g tvrdého syra
- 250 g kuracích pŕs
- 2 paradajky
- 3 pl majonézy
- Soľ
- Korenie
Postup
Pomeľte si bravčové a kuracie mäso, prípadne si už kúpte namleté. Obe zmiešajte s jednou cibuľou, ktorú si predtým nastrúhajte najemno alebo pomeľte v mlynčeku na mäso.
Do mletého mäsa pridajte soľ a korenie. Vyformujte z neho placky a poukladajte ich na vymastený plech, prípadne na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na mleté mäso naneste lyžičku majonézy (alebo kyslej smotany). To ho ochráni pred vysušením.
Paradajku a ďalšiu cibuľu nakrájajte na kolieska. Najskôr poukladajte cibuľové krúžky, potom paradajky.
Pridajte nastrúhaný syr a pečte v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Vzhľadom na to, že mleté mäso pečiete, a nevyprážate, je vhodnejšie cibuľu pomlieť v mlynčeku na mäso alebo nastrúhať. Takto získate šťavnatejší pokrm! Paradajky je možné nahradiť mrkvou opečenou na oleji, prípadne paprikou a pár kúskami feferónov. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru