LEN 500g mletého mäsa a fašírky v paradajkovej omáčke sú HOTOVÉ

- Advertisement -

Chutné fašírky v paradajkovej omáčke na kapuste a zelenine – jedlo, ktoré sa nedá odmietnuť. Jednoduché, ale mimoriadne chutné. Vyberte si malú kapustu, aby sa dala pohodlne nakrájať na prúžky.

Ingrediencie

  • 20 ml slnečnicového oleja
  • 2 cibule
  • 1 mrkva
  • 600 g bielej kapusty
  • 500 g mletého mäsa
  • 100 g ryže (uvarenej)
  • Zelená cibuľka
  • 300 ml paradajkového pretlaku
  • 50 ml vody
  • Soľ, korenie

Postup

Osmažte si jednu nadrobno nakrájanú cibuľu na troche slnečnicového oleja. Pridajte nadrobno nastrúhanú mrkvu a opražte to na miernom ohni až kým zelenina nezmäkne.

- Advertisement -

Opečenú cibuľu a mrkvu rozložte na dno zapekacej misy s priemerom 26 cm. Kapustu nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm a naukladajte ich na zeleninu.

Mleté mäso osoľte, okoreňte, pridajte najemno nakrájanú cibuľu a uvarenú ryžu. Zmes poriadne premiešajte. S rukami navlhčenými vo vode vytvorte malé fašírky a poukladajte ich na vrch kapustovej vrstvy.

- Advertisement -

Ak je to potrebné, paradajkový pretlak dochuťte soľou. Nalejte vodu a premiešajte. Touto zmesou polejte obsah formy. Vložte ju do rúry a pečte 40 minút na 180 stupňoch.

Podávame ešte teplé priamo z misy. Nezabudnite to posypať nakrájanou zelenou cibuľkou pre ešte lepšiu chuť. Neváhajte a pripravte si mimoriadne chutný obed alebo večeru. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články