Pripravte si úžasný recept na lenivé knedličky s krupicou bez miesenia.
Pred začatím varenia si položte hrniec s vodou na sporák. Kým zovrie, cesto bude hotové. Aby si knedličky udržali svoj tvar, použite iba suchý tvaroh.
Ak nemáte radi krupicu, môžete ju nahradiť múkou. Ale vďaka krupici bude cesto jemnejšie. Presvedčte sa sami!
Potrebujete
- 550 g tvarohu
- 1-2 vajcia
- 5-6 PL krupice
- 10 g vanilkového cukru
- 25 gmasla
- Cukor podľa chuti
Postup
Ak je tvaroh príliš vlhký, vytlačte z neho prípadnú tekutinu. Vezmite gázu, preložte ju na niekoľko vrstiev, vložte do nej tvaroh, pevne ju zamotajte a nechajte odtekať prebytočnú tekutinu.
Tvaroh preložte do hlbokej misy. Pridajte vajcia, cukor, vanilkový cukor a krupicu. Dobre premiešajte a nechajte 5-10 minút odležať.
Vezmite veľký plochý tanier. Položte naň cesto a rovnomerne ho rozložte. Mali by ste vytvoriť vrstvu s hrúbkou približne 1,5–2 cm.
Vodu prevarte a mierne osolíme. Lyžičkou oddeľte malé kúsky cesta a vložte ich do vriacej vody.
Keď voda opäť zovrie, varte to ešte 1–1,5 minúty. Po uvarení ich vyberte dierkovanou naberačkou na tanier, potrite maslom a môžete podávať.
Namiesto masla môžu byť knedlíčky dochutené kyslou smotanou. Stačí nahradiť soľ cukrom. Vyskúšajte oboje, je to naozaj vynikajúce.
Zdroj: zdroj