Mäkučké bravčové mäso pečené v rúre. Niečo tak dobré som dlho nejedla

- Advertisement -

Najjemnejšie bravčové mäso z rúry pochádza z jednej tajnej ingrediencie. A tou je horčica. Vďaka nej je mäso jemné, má príjemnú chuť a miernu štipľavosť.

Šťavnaté bravčové mäso sa hodí k akejkoľvek prílohe: zemiaky, kaše, cestoviny. Mnoho ľudí pripravuje mäso spolu so zemiakmi a ukladá ich do spodnej vrstvy.

Potom sú nasiaknuté šťavou a arómou bravčových steakov. Je to pohodlnejšie, keď potrebujete rýchlo nakŕmiť hladných členov rodiny. Vyskúšajte oboje, oba spôsoby budú chutné.

Ingrediencie

  • 300 g bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 100 g majonézy
  • 150 g tvrdého syra
  • 2 paradajky
  • 1 čl horčice
  • Soľ, korenie

Postup

- Advertisement -

Mäso nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 1 cm. Zakryte ich potravinovou fóliou a naklepte z oboch strán. Mäso z jednej strany ochuťte soľou a z oboch strán okoreňte.

Zapekaciu misu potrite olejom a poukladajte na ňu mäso. Potrite ho horčicou a nechajte 30 minút marinovať.

Cibuľu nakrájajte na kolieska a podlejte vriacou vodou, nechajte odstáť 10 – 15 minút. To pomôže odstrániť horkosť. Paradajky nakrájajte na plátky.

- Advertisement -

Cibuľu rozložte na mäso a potrite majonézou. Na vrch naukladajte paradajky a posypte nastrúhaným syrom.

Predhrejte rúru na 180 stupňov. Mäso pečte 30 minút. Prajeme vám dobrú chuť!

- Advertisement -

 

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články