Väčšina gazdiniek miluje rýchle recepty, ktoré sú navyše chutné a obľúbené u celej rodiny. Tie bez pečenia, sú dvojnásobná výhra!
Ingrediencie:
plech s rozmermi 20×30 cm
40 kakaových čajových sušienok
260 ml mlieka
500 g tvarohu
357 ml kyslej smotany
80 g pudingu v prášku
200 g práškového cukru
150 g mliečnej čokolády
150 ml smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády
Postup:
Odlejeme asi 80 ml z mlieka a každú sušienku doň namočíme a ukladáme na plech jednu vedľa druhej. Následne si pripravíme 2 masy – prvú získame po zmiešaní tvarohu s cukrom dohladka a druhú vymiešaním smotany, mlieka a pudingu v prášku. Teraz obe masy vymiešame spolu.
Do prv vyšľahanej smotanovej masy pomaly pridávame tvarohovú masu a miešame na najmenších otáčkach mixéra. Krém musí byť delikátny a nadýchaný. Polovicu krému rozotrieme na vrstvu sušienok, potom na krém poukladáme následnú vrstvu sušienok a ešte raz opakujeme vrstvu krému a vrstvu sušienok.
Na dekoráciu použijeme polevu vytvorenú z ohriatej smotany a v nej rozpustenej čokolády. Zákusok vložíme do chladničky asi na 2 hodiny.
Zdroj: kulinarnababcia.pl