Je to skutočná pochúťka, niet divu, že ju všetci milujú. Rodina povedala, že je to najchutnejší koláčik na svete.
Suroviny:
Kakaový plát:
- 4 vajcia
- 3 lyžice múky
- 1 lyžica kakaa
- 4 lyžice cukru
Svetlý plát:
- 4 vajcia
- 4 lyžice múky
- 4 lyžice cukru
Vanilkový puding:
- 1 balíček vanilkový pudingový prášok
- 4 dl mlieka
- 4 lyžice cukru
Čokoládový puding:
- 1 balíček čokoládový pudingový prášok
- 4 dl mlieka
- 4 lyžice cukru
Na vrch:
- 4 dl smotana na šľahanie/ Hulala alebo MillacGold/
Poleva:
- 1-2 lyžičky vody
- 1 lyžička krupicového cukru
- 2 lyžičky kakaa
Postup:
Bielka vyšľaháme na tvrdý plech. Žĺtka vymiešame s cukrom, primiešame múku a nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15-20 minút. Necháme vychladnúť. Rovnako urobíme aj kakaový plát.
Uvaríme čokoládový a vanilkový puding. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Cukor zmiešame s vodou a kakaom, zohrievame kým sa cukor neroztopí.
Kakaový plát natrieme vanilkovým pudingom, zakryjeme svetlým plátom a natrieme čokoládovým pudingom a zahladíme. Na vrch dáme šľahačku, tiež vyhladíme. Vrch pokvapkáme kakaovou polevou.