Marhuľový džem, ako do babičky. PORIADNE HUSTÝ a nejde doňho žiadna chémia

- Advertisement -

Tento recept na džem si okamžite zamilujete najmú pre rýchlu prípravu a neodolateľnú chuť.

Ingrediencie

  • 1,5 kg marhúľ
  • 1,2 kg cukru
  • ½ citrónu
  • 50 ml vody
  • 10 g agaru

Postup

Zrelé marhule opláchnite pod tečúcou vodou. Odstráňte z nich kôstky. Dužinu preložíme do hrnca, posypte cukrom a zalejte vodou.

- Advertisement -

Marhule za stáleho miešania varte na miernom ohni, až kým nezačnú vrieť. Potom pridajte citrónovú šťavu. Opäť dôkladne premiešajte a varte 20 minút.

Počas toho všetko v hrnci jemne premiešajte zdola nahor, aby sa ovocie nerozvarilo. Agar zalejte 50 ml vody izbovej teploty.

Premiešajte a nalejte ho do džemu. Dôkladne ho premiešajte s marhuľami a varte 3 minúty.

- Advertisement -

Hotový džem nalejte do sterilizovaných nádob a zatvorte. Sklá otočte hore dnom a zabaľte ich do deky alebo utierky. Nechajte ich vychladnúť a skladujte v pivnici.

 

Zdroj: .
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články