Marocké palacinky vyrobené z penivého cesta: 1000 bubliniek na povrchu. Vzdušné a jemné, ako mrak!

- Advertisement -

Vhodné ako: raňajky              Čas prípravy : 35 minút                Náročnosť : jednoduché                  počet porcií : 5

Do tohto dierkovaného zázraku sa zamilujete na prvý pohľad. Marocké palacinky Baghrir si vás  získajú svojou nezvyčajne vzdušnou nadýchanosťou, je dokonca ťažké uveriť tomu, že sú skutočné! Roztápajú sa v ústach – tým sú typické. Toto populárne jedlo sa v Maroku predáva v stanoch priamo na ulici.

Medzi ingredienciami nie je nič exotické, všetky suroviny sú dostupné. Múka, maslo, žĺtky, krupica… Mimochodom, odporúčame krupicu najprv rozmrviť v mlynčeku na kávu, ale nie na prášok, mali by zostať malé zrná. Palacinky vyprážame len z jednej strany, netreba ich otáčať. Dokonale okrúhle sa vám podaria, ak cesto nalejete do stredu panvice a necháte ho rovnomerne sa rozložiť.

Ingrediencie :

- Advertisement -
  • 650 ml vody
  • 100 g krupice
  • 1 ČL cukru
  • 0,5 ČL droždia
  • 300 g pšeničnej múky
  • 2 žĺtky
  • 1 ČL oleja
  • 0,5 ČL kypriaceho prášku

Postup :

1. V hlbšej miske alebo hrnci zmiešame suché ingrediencie – múku, krupicu, cukor, droždie a kypriaci prášok. Pridáme olej, žĺtky, teplú vodu a dobre všetko premiešame.

2. 1-2 minúty miešame mixérom alebo metličkou. Zakryjeme nádobu a necháme odstáť 1,5 hodinky.

3. Objem cesta sa zdvojnásobí. Premiešame ho a vylejeme na mierne rozohriatú panvicu bez oleja. Pečieme na miernom ohni. Palacinka je hotová, keď je vrchná pórovitá strana vysušená.

- Advertisement -

Vzhľadom na to, že do cesta ide málo cukru, chuť palaciniek je takmer neutrálna. Preto si oddelene vymiešame 50 g roztaveného masla so 70 g medu a natrime na palacinky. S touto sladkou omáčkou je chuť palaciniek neporovnateľná!

Podarili sa vám? Zdieľajte to so svojimi priateľmi!

Zdroj : sovkusom.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články