Mäso na francúzsky spôsob z jedného pekáča. Po tomto jedle sa len tak zapráši

- Advertisement -

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľňajší obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, no uisťujeme vás, že opak je pravdou.

Potrebujete:

  • 500g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 250g majonézy
  • 5 zemiakov
  • 100g tvrdého syra
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • koriander
  • Mletý cesnak (podľa chuti)
  • Slnečnicový olej

- Advertisement -

Postup:

Rúru predhrejte na 190 stupňov.

Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.

Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.

K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.

- Advertisement -

Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.

Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.

Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.

Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

Prajeme dobrú chuť!

- Advertisement -

Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť aj s vašimi priateľmi!

zdroj:

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články