Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľňajší obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.
Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, no uisťujeme vás, že opak je pravdou.
Potrebujete:
- 500g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 250g majonézy
- 5 zemiakov
- 100g tvrdého syra
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- koriander
- Mletý cesnak (podľa chuti)
- Slnečnicový olej
Postup:
Rúru predhrejte na 190 stupňov.
Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.
Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte.
K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.
Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom.
Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.
Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte.
Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.
Prajeme dobrú chuť!
Nezabudnite sa s týmto receptom podeliť aj s vašimi priateľmi!