Mäso v kapitánskom štýle s bešamelovou omáčkou. Vznikne mi až 5 porcií

- Advertisement -

Veľa ľudí pozná tento recept v úplne inej forme s použitím majonézy. My si predstavíme recept bez jej použitia, avšak s bešamelom.

Potrebuješ:

500 g bravčového alebo hovädzieho mäsa

2 ks cibule

4-6 ks zemiakov

- Advertisement -

4 lyžice rastlinného oleja

100 g tvrdého syra

soľ a čierne korenie

Na bešamelovú omáčku :

- Advertisement -

50 g masla

1 lyžica múky

250 ml mlieka

soľ

- Advertisement -

Postup:

Zemiaky uvar v ľahko osolenej vode do polomäkka. Medzitým si priprav bešamelovú omáčku.

Rozpusti maslo, primiešaj lyžicu múky a neustále miešaj. Keď sa objaví biela pena, vlej studené mlieko, soľ a pokračuj v miešaní. Hrniec vezmi z plameňa až keď omáčka začne vrieť.

Mäso pokraj na plátky, osoľ a okoreň. Cibuľu pokraj na krúžky, zemiaky na plátky a syr postrúhaj. Rúru si predhrej na 200 stupňov.

Formu na pečenie vymasti olejom a postupne ukladaj: cibuľu, mäso a zemiaky. Všetko zalej bešamelom a posyp strúhaným syrom. Peč okolo 30-35 minút. Dobrú chuť!

Želáme vám dobrú chuť 🙂

Nezabudnite tento recept zdieľať aj s vašimi priateľmi

Chcete vidieť viac takých receptov? Dajte LIKE na našu Facebookobu stránku. Ďakujeme

Zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články