Mäsová roláda je nenáročná na prípravu a ulahodí celej rodine. Vhodná na jedenie aj za studena. Výhodou tohto receptu je to, že pripravenú roládu možno skladovať aj v mrazničke, kde si počká na deň, kedy nebude chuť ani motivácia na varenie.
Ingrediencie:
1 kg mletého mäsa (ideálne bravčového)
100 ml kravského mlieka
2-3 strúčiky cesnaku
soľ, čierne korenie, paprika, bazalka, oregano
strúhaný syr
kečup alebo horčica podľa chuti
kyslá smotana
Postup:
Deň pred varením vymiešame mleté mäso s kravským mliekom, koreninami a prelisovaným cesnakom. Zmiešanú masu necháme v chladničke do ďalšieho dňa.
V deň prípravy vyberieme masu z chladničky a rozdelíme ju na 2 rovnaké časti. Vytvarujeme z nich rovnaké obdlžníky a potrieme ich podľa chuti horčicou alebo kečupom a posypeme strúhaným syrom.
Potom zvinieme obdlžníky do rolády a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne potrieme obe rolády kyslou smotanou. Mäsko je potrebné piecť na teplote 200 stupňov okolo 45 minút.
Zdroj: kulinarnababcia.pl