Mäsová roláda podľa receptu mojej starej mamy z východu. Bude chutiť každému!

- Advertisement -

Mäsová roláda je nenáročná na prípravu a ulahodí celej rodine. Vhodná na jedenie aj za studena. Výhodou tohto receptu je to, že pripravenú roládu možno skladovať aj v mrazničke, kde si počká na deň, kedy nebude chuť ani motivácia na varenie.

Ingrediencie:

1 kg mletého mäsa (ideálne bravčového)

100 ml kravského mlieka

2-3 strúčiky cesnaku

- Advertisement -

soľ, čierne korenie, paprika, bazalka, oregano

strúhaný syr

kečup alebo horčica podľa chuti

kyslá smotana

Postup: 

- Advertisement -

Deň pred varením vymiešame mleté mäso s kravským mliekom, koreninami a prelisovaným cesnakom. Zmiešanú masu necháme v chladničke do ďalšieho dňa.

V deň prípravy vyberieme masu z chladničky a rozdelíme ju na 2 rovnaké časti. Vytvarujeme z nich rovnaké obdlžníky a potrieme ich podľa chuti horčicou alebo kečupom a posypeme strúhaným syrom.

Potom zvinieme obdlžníky do rolády a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Následne potrieme obe rolády kyslou smotanou. Mäsko je potrebné piecť na teplote 200 stupňov okolo 45 minút.

- Advertisement -

 

Zdroj: kulinarnababcia.pl

 

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články