Pripravte si chutný sobotňajší obed v podobe mäsových fašírok so zeleninou a omáčkou, ktoré budete piecť v rúre.
Stačí si už len urobiť prílohu a podávať s týmito mäkkými a šťavnatými fašírkami.
Potrebujete:
- 2 cibule
- 2 mrkvy
- polovica kapusty
- 600 g mletého mäsa
- soľ, korenie, koriander, cesnak
- 2 paradajky
- 1 čl cukru
- 6 pl kyslej smotany
Postup
Cibuľu nakrájajte najemno a mrvu nastrúhajte na strúhadle.
Zeleninu poduste na rastlinnom oleji.
Kapustu nakrájajte nadrobno a pridajte ju k zelenine, premiešajte a nechajte podusiť 2 minúty. Osoľte a okoreňte. Premiešajte, duste ďalšie 2 minúty a nechajte vychladnúť na tanieri.
K zelenine pridajte mleté mäso, premiešajte, dochuťte soľou a korením, cesnakom a kôprom podľa vašej chuti. Vytvarujte si fašírky.
Vezmite ešte 1 cibuľu a nakrájajte ju. Druhú mrkvu nastrúhajte na hrubšie kúsky a nechajte podusiť.
Samostatne si osmažte fašírky do zlatista.
K zelenine pridajte kocky paradajok, premiešajte a poduste 4 minúty.
Pridajte soľ, korenie, cukor a premiešajte. Následne sem pridajte smotanu, premiešajte a nechajte ešte 2 minúty podusiť.
Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom. Rozložte na ňu mäsové guľky a na vrch pridajte hotovú zeleninovú omáčku.
Pečte v rúre pri teplote 190 stupňov asi 35 minút.
Kým sa fašírky pečú, rýchlo si uvarte zemiaky, ryžu alebo cestoviny a podávajte ich s upečenými fašírkami. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru