Mäsovo-zeleninové fašírky pečené v rúre. Musíte ochutnať výsledok – celá rodina je nadšená!

- Advertisement -

Pripravte si chutný sobotňajší obed v podobe mäsových fašírok so zeleninou a omáčkou, ktoré budete piecť v rúre.

Stačí si už len urobiť prílohu a podávať s týmito mäkkými a šťavnatými fašírkami.

Potrebujete:

  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • polovica kapusty
  • 600 g mletého ​​mäsa
  • soľ, korenie, koriander, cesnak
  • 2 paradajky
  • 1 čl cukru
  • 6 pl kyslej smotany

Postup

- Advertisement -

Cibuľu nakrájajte najemno a mrvu nastrúhajte na strúhadle.

Zeleninu poduste na rastlinnom oleji.

Kapustu nakrájajte nadrobno a pridajte ju k zelenine, premiešajte a nechajte podusiť 2 minúty. Osoľte a okoreňte. Premiešajte, duste ďalšie 2 minúty a nechajte vychladnúť na tanieri.

K zelenine pridajte mleté ​​mäso, premiešajte, dochuťte soľou a korením, cesnakom a kôprom podľa vašej chuti. Vytvarujte si fašírky.

- Advertisement -

Vezmite ešte 1 cibuľu a nakrájajte ju. Druhú mrkvu nastrúhajte na hrubšie kúsky a nechajte podusiť.

Samostatne si osmažte fašírky do zlatista.

K zelenine pridajte kocky paradajok, premiešajte a poduste 4 minúty.

Pridajte soľ, korenie, cukor a premiešajte. Následne sem pridajte smotanu, premiešajte a nechajte ešte 2 minúty podusiť.

- Advertisement -

Zapekaciu misu potrite rastlinným olejom. Rozložte na ňu mäsové guľky a na vrch pridajte hotovú zeleninovú omáčku.

Pečte v rúre pri teplote 190 stupňov asi 35 minút.

Kým sa fašírky pečú, rýchlo si uvarte zemiaky, ryžu alebo cestoviny a podávajte ich s upečenými fašírkami. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články