Naša rodina ich má veľmi rada, jednoducho sa nevie dojesť keď ich urobím.
Medové cesto:
- 60 dkg hladkej múky
- 15 dkg práškového cukru
- 9 dkg masti
- 2 vajíčka
- 4 pl medu
- 6 pl mlieka
- 1 čl sódy bikarbóny
- marhuľový lekvár na potretie stredného plátu
Krém:
- 6 dl mlieka
- 3 žĺtka
- 4 pl hl. múky
- 10 dkg práškového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 25 dkg masla
- 3 bielka
Poleva:
- čokoláda na varenie
Príprava:
Med zohrejeme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s práškovým cukrom, sódou bikarbónou a s masťou. V strede urobíme priehlbinku kde nalejeme med a vajíčko a vymiesime cesto.
Upečieme 4 pláty na 190°C asi za 8-10 minút.
Krém: V mlieku rozmiešame cukor, žĺtka a múku. Uvaríme hustý krém. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme k vychladnutému krému. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne primiešame ku krému. Krém rozdelíme na dve časti. Prvý plát potrieme krémom, druhý potrieme lekvárom a tretí potrieme tiež krémom. Položíme posledný plát a polejeme čokoládou.
Jeden deň necháme stáť kým zmäknú korpusy.