Tento recept na voňavé, chutné jablkové koláče sa vám vždy podarí a potešíte nim celú vašu rodinu.
Ingrediencie
- 2 jablká
- 550 g múky
- 2 vajíčka
- 3 PL cukru
- Štipka soli
- 8 g droždia
- 1 PL rastlinného oleja
Postup
Z jabĺk vykrojte jadierka, nakrájame ich na kúsky, vložte do mixéra, pridajte vajcia a zmes vymixujte na pyré.
Múku preosejte, pridajte k nej cukor, soľ, sušené droždie, dobre premiešajte a pridajte pyré.
Vymieste si mäkké cesto, do ktorého prilejte rastlinný olej a znovu ho dôkladne premieste.
Cesto prikryte utierkou a nechajte ho 1 hodinu vykysnúť na teplom mieste.
Plech alebo formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie alebo vymastite rastlinným olejom.
Cesto rozdeľte na porcie, vyformujte ho do guľôčok a poukladajte ich na plech. Zakryte utierkou a nechajte pôsobiť 40 minút. pre
Predhrejte rúru na 180 stupňov, pečte približne 25 minút.
2 lyžice cukru zmiešajte s lyžicou vody a touto zmesou potrite upečené koláče.
Tip: Ak chcete, zmeňte plnku do buchiet – napríklad mak, škorica s cukrom, orechy sú dobre kombinovateľné s jablkovou príchuťou.
Zdroj: souspark.ru