Rýchly a jednoduchý dezert s vanilkovou arómou, lahodnou mliečnou vrstvou a strúhanou čokoládou.
Ingrediencie
- 500 g sušeného mlieka
- 250 g oleja
- 350 g cukru
- 125 ml vody
- Vanilkový extrakt alebo vanilkový lusk
- 2 balenia sušienok
- Tmavá čokoláda
Postup
Preosejte sušené mlieko do veľkej misy.
Sušienky rozdrvte na väčšie kúsky.
Maslo, cukor a vodu zohrejte v hrncu, kým to nezačne vrieť. Varte 5 minút pod pokrievkou, kým zmes trochu nezhustne. Nechajte 5 minút chladnúť.
Do sušeného mlieka nalejte ešte teplú maslovú zmes a dobre premiešajte mixérom, potom pridajte vanilku.
Na koniec pridajte sušienky a jemne lyžičkou premiešajte, aby sa sušienky ešte viac nerozdrobili.
Vanilkovú zmes vložte do formy s rozmermi 20×20 cm, vystlanej potravinovou fóliou a dôkladne ju zarovnajte.
Na vrch nastrúhajte tmavú čokoládu a dajte do chladničky na 3-4 hodiny, prípadne na celú noc.
Odstráňte fóliu a nakrájajte. Dobrú chuť!
Zdroj: zdroj