Taký jednoduchý recept, prečo sa oň ešte nikto nepodelil? Najchutnejšia večera, ktorú s manželom zbožňujeme!
Ingrediencie:
Zemiaky – 6 ks.
Cibuľa – 1 ks
Soľ – 0,5 lyžičky.
Mleté čierne korenie – podľa chuti
Vajce – 3 ks
Múka – 3 PL
Tvrdý syr – 120 g
Majonéza – 3 PL
Cesnak – 2 strúčiky.
Príprava:
Zemiaky ošúpeme. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle. Ošúpeme stredne veľkú cibuľu. Nakrájajte ju na malé kocky. Cibuľu pridajte k zemiakom. Zeleninu osolíme a pridáme mleté čierne korenie. Prilejte 1 vajce. Všetko dôkladne premiešajte. Pridám múku. Prísady vymiešam do hladka.
Uvarím 2 kuracie vajcia natvrdo. Ošúpeme ich a nakrájame na malé kocky. Tvrdý syr nastrúham na hrubom strúhadle. Spojte ho s uvarenými vajcami v samostatnej miske. Ošúpem cesnak. Rozdrvím ho lisom. Cesnak a majonézu pridám k vajíčkam a syru. Všetko dobre premiešam lyžicou.
Rozpáľte panvicu s olejom. Dám na ňu lyžicu zemiakovej zmesi a vytvorím placky. Smažte ich na miernom ohni z jednej strany dozlatista. Potom palacinky otočím. Na vrch dám 1 lyžicu syrovo-vajíčkovej zmesi a rovnomerne ju rozotriem. Panvicu prikryjem pokrievkou. Smažte na miernom ohni 5 minút.
Nakoniec nasekám čerstvý kôpor a posypem ním zemiakové placky pod syrovou čiapočkou. Hotové jedlo bude s pestrými bylinkami vyzerať ešte lepšie!