Mrkvu som dala na pekáč a pridala TÚTO ZMES. MALA SOM hotovú najlepšiu prílohu. Kam sa hrabú zemiaky

- Advertisement -

ZABUDNITE na zemiaky ako prílohu. Urobte si chutné mrkvové hranolky. Za recpet ďakujeme pani Danici.

Potrebujeme:

Mrkvu (cca 1 kg)

50 g strúhaného parmezánu

2 lyžice strúhanky

- Advertisement -

soľ

mleté ​​čierne korenie

nasekanú petržlenovú vňať

Cesnak 4 strúčiky alebo podľa chuti (môže byť čerstvý alebo aj sušený)

Voliteľné:

- Advertisement -

Korenie podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Postup:

Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osuším.

Nakrájame na 3-4 časti.

 

- Advertisement -

 

Preložíme do misky a polejeme olejom.

Pridáme soľ, korenie a dobre premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

Mrkvu poukladáme na plech v jednej vrstve.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 min.

 

 

Medzitým si spravíme posýpku nasekaním cesnaku čo najjemnejšie.

Cesnak preložíme do misky.

Pridáme parmezán a strúhanku a všetko dobre premiešame.

Odložíme bokom až do použitia.

 

 

Po 20 minútach vyberieme mrkvu z rúry a posypeme pripravenou posýpkou.

Premiešame a dáme piecť do rúry na ďalších 10 minút.

Znova premiešame a vrátime do rúry na ďalších 10 minút.

 

 

Upečenú mrkvu preložíme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Páčil sa vám článok a dozvedeli ste sa niečo nové? Potom ho zdieľajte a podporte lajkom. 

Napíšte nám komentár na Facebook! Vaše názor je veľmi dôležitý.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články