ZABUDNITE na zemiaky ako prílohu. Urobte si chutné mrkvové hranolky. Za recpet ďakujeme pani Danici.
Potrebujeme:
Mrkvu (cca 1 kg)
50 g strúhaného parmezánu
2 lyžice strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
nasekanú petržlenovú vňať
Cesnak 4 strúčiky alebo podľa chuti (môže byť čerstvý alebo aj sušený)
Voliteľné:
Korenie podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Postup:
Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osuším.
Nakrájame na 3-4 časti.
Preložíme do misky a polejeme olejom.
Pridáme soľ, korenie a dobre premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie.
Mrkvu poukladáme na plech v jednej vrstve.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 min.
Medzitým si spravíme posýpku nasekaním cesnaku čo najjemnejšie.
Cesnak preložíme do misky.
Pridáme parmezán a strúhanku a všetko dobre premiešame.
Odložíme bokom až do použitia.
Po 20 minútach vyberieme mrkvu z rúry a posypeme pripravenou posýpkou.
Premiešame a dáme piecť do rúry na ďalších 10 minút.
Znova premiešame a vrátime do rúry na ďalších 10 minút.
Upečenú mrkvu preložíme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Páčil sa vám článok a dozvedeli ste sa niečo nové? Potom ho zdieľajte a podporte lajkom.
Napíšte nám komentár na Facebook! Vaše názor je veľmi dôležitý.