Mrveničkový koláč s orechmi. IDE do neho len 7 INFREDIENCIÍ

- Advertisement -

Oslaďte si život a pripravte si tento jednoduchý, no zároveň originálny dezert.

Potrebujete:

  • 125 g masla
  • 1 vajce
  • 4 PL cukru
  • 60 ml mlieka
  • 420 g múky
  • 100 g vlašských orechov
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka

Postup

Rozšľahajte si cukor s vajcom.

- Advertisement -

Pridajte rozpustené maslo a mlieko.

Prisypte múku, vypracujte cesto, rozdeľte ho na 2-3 časti a dajte zamraziť.

Cesto vyberte z mrazničky, nastrúhajte ho nahrubo na strúhadle a preložte na papier na pečenie.

Môžete to piecť aj dlhšie, dôležité je, aby strúhanka nebola v hrubej vrstve – ak sa vám podarí cesto rozložiť do tenkej vrstvy, pečte ho na 160 stupňoch, asi 10 minút, aby cesto získalo zlatistú farbu.

Vlašské orechy pomeľte.

- Advertisement -

Upečenú mrveničku zmiešajte s prevareným kondenzovaným mliekom a orechmi. Môžete servírovať na tanier.

Tento dezert môže byť vyrobený v akomkoľvek tvare a ozdobený podľa vašich predstáv. Vrch ešte ozdobte čokoládovou polevou. Dobrú chuť!

Zdroj: goodcookbook.ru

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články