Oslaďte si život a pripravte si tento jednoduchý, no zároveň originálny dezert.
Potrebujete:
- 125 g masla
- 1 vajce
- 4 PL cukru
- 60 ml mlieka
- 420 g múky
- 100 g vlašských orechov
- 1 konzerva kondenzovaného mlieka
Postup
Rozšľahajte si cukor s vajcom.
Pridajte rozpustené maslo a mlieko.
Prisypte múku, vypracujte cesto, rozdeľte ho na 2-3 časti a dajte zamraziť.
Cesto vyberte z mrazničky, nastrúhajte ho nahrubo na strúhadle a preložte na papier na pečenie.
Môžete to piecť aj dlhšie, dôležité je, aby strúhanka nebola v hrubej vrstve – ak sa vám podarí cesto rozložiť do tenkej vrstvy, pečte ho na 160 stupňoch, asi 10 minút, aby cesto získalo zlatistú farbu.
Vlašské orechy pomeľte.
Upečenú mrveničku zmiešajte s prevareným kondenzovaným mliekom a orechmi. Môžete servírovať na tanier.
Tento dezert môže byť vyrobený v akomkoľvek tvare a ozdobený podľa vašich predstáv. Vrch ešte ozdobte čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Zdroj: goodcookbook.ru