Tento koláč sa pripravuje na panvici a na svoje si prídu všetci milovníci čokolády s bobuľovitým ovocím.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 180 g cukru
- štipka soli
- 200 ml mlieka
- 100 g rastlinného oleja
- 250 g múky
- 50 g kakaa
- 18 g prášku do pečiva
- 1 lyžička krupice
- čerešne, marhule
Postup
Výrobky musia mať izbovú teplotu.
Marhule nakrájajte na plátky a čerešne zbavte kôstok.
Vajcia vyšľahajte s cukrom a soľou pomocou mixéra do nadýchanej konzistencie.
Pridajte mlieko, olej a šľahajte do hladka.
Múku preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva a kakaom, premiešajte a po častiach nasypte do tekutého základu, vymiešajte do jednotnej konzistencie.
Časť cesta vylejte na panvicu, posypte ho krupicou, aby koláč nebol príliš vlhký, nanukladajte čerešne a marhule a nakoniec nalejte druhú časť cesta.
Zakryte panvicu pokrievkou a dajte na malý oheň, „pečte“ 20 minút.
Zakryte to papierom na pečenie, na to položte tanier a pretočte.
Opäť smažte prikryté 15 minút.
Dajte na tanier a nechajte vychladnúť.
Môžete to posypať práškovým cukrom alebo pripraviť kyslú smotanu s práškovým cukrom. Koláčik je jemný, s bohatou čokoládovou chuťou, ktorý vás v lete osvieži.