Nadýchané škoricové slimáky z kysnutého cesta. Pripravujeme už celé roky a nikdy nesklamali

- Advertisement -

Škoricové slimáky sa stali klasickým sladkým dezertom zimných večerov.

Toto potešenie sa vyrába na základe maslového kysnutého cesta. Ako náplň môžete použiť tvaroh, bobuľovité ovocie a orechy. Dnes vám ponúkame klasickú verziu cukrovo-škoricovej plnky. Všetku sladkú polevu dopĺňa smotanový syr (mascarpone a pod.) Môžete použiť aj lacnejší tvaroh.

Ingrediencie:

  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 220 g masla
  • 520-600 g múky
  • 100 g cukru
  • 7 g droždia
  • 200 g hnedého cukru
  • 3 pl škorice
  • 110 g smotanového syra
  • 180 g práškového cukru
  • 1,5 čl vanilkového extraktu
  • 1,5 čl soli

 

Príprava:

- Advertisement -

Do mierne zohriateho mlieka pridajte droždie, ale nemiešajte. Zmiešajte 75 g mäkkého masla, cukor, vajcia, ½ lyžičky soli a mlieko. Dobre premiešajte.

дріжджове тісто

Pridajte preosiatu múku a 10 minút mieste cesto. Potom pokvapkajte slnečnicovým olejom, prikryte potravinovou fóliou a nechajte 30 minút v teple.

здобне тісто

Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 45 x 55 cm. Potrite ho 75 g masla. Zmiešajte hnedý cukor so škoricou a rovnomerne ho posypte na cesto.

- Advertisement -

тісто, змазане маслом

Zrolujte, vytvorte roládu dlhú približne 45 cm a ostrým nožom ju narežte na 12 kúskov. Štvorcovú formu vymastite olejom, naukladajte slimáky a nechajte 45 minút odstáť, aby nakysli.

булочки з корицею

Predhrejte rúru na 200 stupňov a pečte 15 minút. Medzitým si zmiešajte syr, práškový cukor, vanilkový extrakt, štipku soli a 55 g masla. Vyberte koláč z rúry a po 15 minútach ho polejte pripravenou polevou.

булочки в глазурі

- Advertisement -

 

Zdroj: otozh.com.ua
- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články