Pripravte si najchutnejší pokrm z kuracieho mäsa, aký ste kedy jedli!
Proces varenia vám nezaberie veľa času. Toto jedlo je perfektné, keď sa k vám blížia nečakaní hostia. Vôňa pokrmu ich navnadí už pri vstupe do vášho domu.
Toto jedlo si obľúbia deti aj dospelí. Množstvo potrebných produktov je minimálne, no aj napriek tomu bude chuť kuracieho mäsa výnimočná.
Potrebujete
- 1 kilogram kurčaťa
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 gramov kyslej smotany
- 1 lyžica paradajkovej pasty
- 1 čl korenia na kuracie mäso
- 300 ml vody
- soľ, korenie
Tip: Ak máte nálev z nakladaných paradajok alebo uhoriek, môžete ho použiť ako marinádu na kuracie mäso.
Postup
Kuracie kúsky ochutíme soľou a korením. Použite ruky, aby sa dostali do všetkých záhybov. Opečte každý kus z oboch strán na miernom ohni.
Najemno nakrájanú cibuľu orestujte v tej istej panvici ako mäso. Pridajte pastu, kyslú smotanu a nechajte chvíľu podusiť. Následne tam nalejte horúcu vodu a dochuťte soľou.
Mäso vložte do omáčky a poduste na miernom ohni približne 30 minút. Pred podávaním ho môžete jemne posypať nasekanými bylinkami.
Kura bude šťavnaté a mäso sa vám bude roztápať na jazyku. Každý bude chcieť viac, preto si radšej urobte dve porcie naraz. Dobrú chuť!
zdroj:takprosto.cc