Geniálny recept na rýchly obed alebo večeru.
Ingrediencie:
2 vajcia
100 ml kefíru alebo bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
cuketa
4 lyžice pšeničnej múky
soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Najprv umyjeme cuketu a odrežeme z nej oba konce. Následne ju pokrájame na dlhšie prúžky s hrúbkou asi 1 cm.
Vložíme ju do misky, posolíme, pridáme prelisovaný cesnak a necháme postáť asi 15 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Keď budú poriadne rozšľahané, pridáme kefír a trošku múky.
Po 15 minútach cuketa pustí šťavu, ktorú vylejeme. Potom cuketu obalíme v múke, neskôr v cestíčku a na záver opäť v múke. Vyprážame pomaly dozlatista na rozpálenom oleji.
Zdroj: kulinarnababcia.pl