Najchutnejšia cuketa v jemnom cestíčku. Manžel povedal, že je lepšia ako neďeľné rezne

- Advertisement -

Geniálny recept na rýchly obed alebo večeru.

Ingrediencie:

2 vajcia

100 ml kefíru alebo bieleho jogurtu

- Advertisement -

1 strúčik cesnaku

cuketa

4 lyžice pšeničnej múky

soľ

korenie podľa chuti

- Advertisement -

Postup:

Najprv umyjeme cuketu a odrežeme z nej oba konce. Následne ju pokrájame na dlhšie prúžky s hrúbkou asi 1 cm.

Vložíme ju do misky, posolíme, pridáme prelisovaný cesnak a necháme postáť asi 15 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka, ktoré osolíme a okoreníme. Keď budú poriadne rozšľahané, pridáme kefír a trošku múky.

- Advertisement -

Po 15 minútach cuketa pustí šťavu, ktorú vylejeme. Potom cuketu obalíme v múke, neskôr v cestíčku a na záver opäť v múke. Vyprážame pomaly dozlatista na rozpálenom oleji.

Zdroj: kulinarnababcia.pl

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články