Šamrole sú veľmi starým a známym zákuskom. Tešia sa veľkej obľube a nie je sa čomu diviť. Dva kusy sladkého jemného cesta, medzi ktorými nájdeme nadýchaný krém.
Každý z nás si predsa len občas dopraje takú sladkosť.
Ak aj Vy máte radi rúrky, iste Vás tento recept poteší. Pripravte si ich jednoducho doma a vychutnajte si ich s rodinou napríklad cez víkend, kedy sa všetci zídete pri káve, alebo čaju. Pochutnajú si všetci.
zloženie cesta
- 580 g múky/ hladká
- 320 g margarínu
- 160 g cukru
- 2 žĺtky
- Strúhaná kôra z polovice citróna
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 150 ml vody
zloženie náplne
- 5 bielkov
- 150 ml vody
- 400 g cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
na ozdobu
- 300 g mliečnej čokolády
- 5 lyžíc oleja
Takto budeme postupovať:
Zo zložiek pripravte cesto, premiešajte a nechajte ho stáť 1-2 hodiny v chladničke. Potom vyvaľkajte cesto na výšku 3-4 mm a vyrežte kruhové tvary. Upečte ich na plechu s papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.
- Vodu povarte s cukrom, nechajte vychladnúť a vmiešajte citrónovú šťavu a bielky. Zmes zahrejte a vyšľahajte do tvrdej peny.
- Medzi dva kusy cesta navrstvite náplň a šamrole vyskladajte na tácku.
- Rozpustite čokoládu, zmiešajte ju s olejom a polejte povrch každej rúrky. Nechajte stuhnúť v chladničke a potom podávajte.