Najjemnejšie buchty s čokoládovou polevou, ktoré si zamiluje celá rodina! Recept, ktorý musíte vyskúšať!

- Advertisement -

Nadýchané buchty ako puch – určite si ich budete chcieť pripraviť

Tieto neuveriteľne nadýchané, jemné, mliečne a chutné buchty sa oplatí pripraviť už dnes! Nie je to ťažké: ingrediencie sú jednoduché a dostupné a práca je jednoduchá. Výsledkom sú nádherné vzdušné buchty, ktoré doma potešia každého!

Ingrediencie na cesto:

  • Potrebné ingrediencie: 185 g mlieka;
  • 3 g sušeného droždia;
  • 250 g hladkej múky;
  • 30 g cukru;
  • 3 g soli;
  • 20 g masla.

Prísady na polevu:

  • 40 g horkej čokolády;
  • 40 g bielej čokolády.

Pokračujte v príprave:

1. Droždie rozpustíme v teplom mlieku. Do preosiatej múky pridáme cukor a premiešame. Pridáme mlieko a vymiesime cesto.

2. Pridáme maslo izbovej teploty a cesto vymiesime rukami.

- Advertisement -

3. Vytvarujte guľu, prikryte ju potravinovou fóliou a nechajte, kým cesto 2-3 krát nevykysne.

4. Cesto nakrájajte na 16 rovnakých častí.

5. Z každého kúska vytvorte guľu. Cesto prikryte utierkou a nechajte ho ešte 15 minút odstáť.

- Advertisement -

6. Guľôčky cesta opäť premiesime. Položte ich na plech na pečenie pokrytý pergamenovým papierom. Nechajte ďalších 30 minút, kým cesto nevykysne.

7. Pečieme 17 minút v rúre vyhriatej na 150 C. Vychladíme v rúre, vyberieme.

- Advertisement -

8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme dva druhy čokolády. Nalejte do cukrárenského vrecka alebo jednoduchého plastového vrecka s odstrihnutým rohom, buchty ozdobte čokoládou.

Vychutnajte si!

Pozrite si nižšie uvedené video, v ktorom nájdete viac informácií o tom, ako tieto buchty pripraviť:

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články