Tento Raffaello dezert je nepečený, nenáročný a chutí božsky!
Potrebujeme:
397 g kondenzovaného mlieka
200 ml šľahačky
200 ml mlieka
50 g kokosu
10 g želatíny
25 dlhých piškót
150 ml mlieka osladeného vanilkou
200 ml šľahačkovej smotany
1 PL vanilkového cukru
kokos na posypanie
Postup:
Želatínu nechajte napučať vo vode – pridajte len toľko vody, aby bol prášok zakrytý.
V hrnci si zohrejte trochu mlieka, potom pridajte kokos, odstavte a nechajte vychladnúť.
Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko so šľahačkou. Pridajte vychladnuté mlieko a dobre premiešajte. Želatínu rozpustite v parnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a pridajte ju do mliečnej zmesi. Nechajte niekoľko minút vychladnúť.
Do tortovej formy vystlanej potravinárskou fóliou si dajte vrstvu namočených piškót a polovicu krému.
- Rada: sušienky namočte do mliečneho sirupu len z jednej strany
Na krém navrstvite ďalšiu vrstvu sušienok, prikryte zvyškom krému a navrch poukladajte opäť vrstvu sušienok. Dobre zabaľte do potravinárskej fólie a na niekoľko hodín odložte do chladničky, kým krém nestuhne a piškóty nezmäknú.
Potom ďalšia vrstva sušienok, zvyšok krému a končíme ďalšou vrstvou sušienok. Dobre zabalíme do fólie a necháme niekoľko hodín vychladnúť, kým krém nestuhne a sušienky nezmäknú (najlepšie je nechať dezert v chladničke cez noc).
Vyšľahajte šľahačku do tuhej konzistencie, pridajte práškový cukor a šľahajte do hladka. Vrch posypte kokosom a môžete ozdobiť guličkami Raffaello.