Najlepší nepečený „Raffaello“ koláčik – Lahodný a vláčny ako obláčik a nie je s ním ani robota

- Advertisement -

Tento Raffaello dezert je nepečený, nenáročný a chutí božsky!

Potrebujeme:

397 g kondenzovaného mlieka

200 ml šľahačky

200 ml mlieka

- Advertisement -

50 g kokosu

10 g želatíny

25 dlhých piškót

150 ml mlieka osladeného vanilkou

200 ml šľahačkovej smotany

- Advertisement -

1 PL vanilkového cukru

kokos na posypanie

Postup:

Želatínu nechajte napučať vo vode – pridajte len toľko vody, aby bol prášok zakrytý.

V hrnci si zohrejte trochu mlieka, potom pridajte kokos, odstavte a nechajte vychladnúť.

- Advertisement -

Vo veľkej mise zmiešajte kondenzované mlieko so šľahačkou. Pridajte vychladnuté mlieko a dobre premiešajte. Želatínu rozpustite v parnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a pridajte ju do mliečnej zmesi. Nechajte niekoľko minút vychladnúť.

Do tortovej formy vystlanej potravinárskou fóliou si dajte vrstvu namočených piškót a polovicu krému.

  • Rada: sušienky namočte do mliečneho sirupu len z jednej strany

Na krém navrstvite ďalšiu vrstvu sušienok, prikryte zvyškom krému a navrch poukladajte opäť vrstvu sušienok. Dobre zabaľte do potravinárskej fólie a na niekoľko hodín odložte do chladničky, kým krém nestuhne a piškóty nezmäknú.

Potom ďalšia vrstva sušienok, zvyšok krému a končíme ďalšou vrstvou sušienok. Dobre zabalíme do fólie a necháme niekoľko hodín vychladnúť, kým krém nestuhne a sušienky nezmäknú (najlepšie je nechať dezert v chladničke cez noc).

Vyšľahajte šľahačku do tuhej konzistencie, pridajte práškový cukor a šľahajte do hladka. Vrch posypte kokosom a môžete ozdobiť guličkami Raffaello.

zdroj

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články