Chrumkavý základ… jemný tvarohový krém… arašidy… karamel… je úžasné, aký je lahodný!
RECEPT (priemer formy – 20 cm):
Na základ:
– Na krém: 400 g sušienok
– 20 g kakaa
– 150 g masla ⠀
For the filling:
– Na náplň: 500 g tvarohu (môžete vziať tvaroh – stačí ho najprv rozbiť mixérom)
– 100 g cukru
– 150 ml smotany s obsahom tuku 33 %
– 2 vajcia
– 100 g pražených arašidov
Na karamel:
– 115 g cukru
– 50 g masla s obsahom tuku 82,5 %
– 1/2 lyžičky soli
– 80 ml horúcej smotany s obsahom tuku 33 %⠀
Príprava:
Základ:
Sušienky rozomeľte v mixéri na drobenku. Pridáme kakao, rozpustené maslo a dobre premiešame. Sušienky vložíme do rozdelenej formy vyloženej pergamenovým papierom, čím vytvoríme dno a boky. Počas prípravy náplne vložíme do chladničky.
Náplň:
Do tvarohu pridáme cukor, smotanu a vajcia. Dobre vymiešame metličkou (nie mixérom!) do hladka. Pečieme v rúre vyhriatej na 130 stupňov ~1,5 hodiny. Nenastavuj vyššiu teplotu, aby tvarohový koláč nepraskol. Vychladni ho v rúre a potom ho daj na noc do chladničky. ⠀
Karamel:
Cukor rozpustite v hrnci s ťažkým dnom na miernom ohni. Pridáme maslo izbovej teploty, soľ a rýchlo premiešame. Prilejeme horúcu smotanu, premiešame a stiahneme z ohňa. Rozmixujte mixérom a nechajte úplne vychladnúť. Hotový cheesecake vyberte z formy, posypte arašidmi a prelejte karamelom. Prípadne ho vložte na 30 až 60 minút do chladničky, aby karamel trochu stuhol a ľahšie sa krájal.
Dobrú chuť 😊