Pripravte si mäsové guľky do chutnej polievky, ktoré budú jemné, no zároveň si udržia potrebný tvar.
Ingrediencie
- 450 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1 pl cibuľového prášku
- 100 g strúhanky
- Soľ, čierne mleté korenie
- Petržlenová vňať
Postup
Aby guľky neboli tvrdé, zmiešajte mäso so strúhankou. K mletému mäsu pridajte mierne rozšľahané vajce a všetko poriadne premiešajte.
Následne pridajte soľ, korenie, cibuľový prášok a sušené bylinky. Znovu to premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Začnite si formovať guľôčky, pre lepší výsledok si pred tým namočte ruky do vody.
Nemali by byť väčšie ako orech. Hotové guľôčky vložte ihneď do polievky alebo ich dajte zamraziť.
V prípade zmrazenie ich položte na kuchynskú dosku bez toho, aby ste sa ich dotkli. Masové guľky prikryte potravinovou fóliou a vložte ich do mrazničky.
Po hodine ich môžete preložiť do plastovej nádoby alebo mraziaceho vrecka.
Zdroj: .