Inšpirujte si týmito dvomi receptami, kde si hlavnú úlohu zahrá plnená cuketa. Tieto predjedlá sú ideálne na akúkoľvek oslavu alebo vítanie Nového roka. Stačí napichnúť na vidličku a skonzumovať. Ak teda hľadáte originálny tip na zeleninový pokrm, pridajte si tieto recepty do vašej rodinnej kuchárskej knihy.
Ingrediencie
- 500 g cukiet
- 100 g tvrdého syra
- 160 g tuniaka z konzervy
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g strúhanky
- Olej
Postup
Cuketu nakrájajte na kolieska a na každú každé druhé položte plátok syra a trochu tuniaka. Naukladajte na ne kolieska cukety a vytvoríte akýsi „sendvič“.
Každý „sendvič“ vložte najskôr do múky, potom do vajíčka a strúhanky.
Cuketu opečte na panvici s rozohriatym olejom z oboch strán.
Plnené cuketové krúžky
Ingrediencie
- 500 g cukety
- 400 g kuracích pŕs
- 1 ČL soli
- 3 vajcia
- 1 ČL korenia
- 50 ml mlieka
- rastlinný olej
- 100 g hladkej múky
- 150 g tvrdého syra
Postup
Olúpte cuketu a nakrájajte ju na krúžky. Vyrežte stredy a rozmixujte ich v mixéri, až kým nezískate kašu. Kuracie prsia si rozmixujte osobitne. Primiešajte vajcia a mlieko.
Spojte si mäso, tekvicu, soľ, korenie a premiešajte. Zmesou naplňte cuketové kruhy, ktoré následne obaľte v múke a ponorte do vaječnej zmesi. Osmažte na rastlinnom oleji z oboch strán.
Cuketu preložte do pekáča, posypte strúhaným syrom a vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 180 °C.
Experimentovať môžete aj s cuketovou plnkou. Vyskúšajte rôzne koreniny alebo niekoľko druhov syra. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: .