Kuracie rezne sú pokrm, ktorý má každý rád a sú súčasťou nejedného nedeľňajšieho obeda. Jemné kuracie mäso, správne okorenené, v zlatistom obale je ideálnou voľbou na všetky príležitosti. Mnohí z nás sú zvyknutí na klasické rezne v cestíčku pripravované na panvici, ktoré najskôr ponoríme do vajec a následne obalíme v múke.
Dnes vám ukážeme, že sa to dá aj inak. Múku a vajcia nebudete vôbec potrebovať a preto tí, ktorí uprednostňujú šťavnaté mäso bez zbytočného zašpinenia rúk, si určite prídu na svoje.
Ingrediencie
- 4 ks kuracích pŕs
- 30 g horčice
- 50 g majonézy
- 40 g medu
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 30 ml slnečnicového oleja
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
Postup
Na prípravu marinády si zmiešajte horčicu, olej, prelisovaný cesnak, med a majonézu. Pridajte soľ a korenie podľa vašich preferencií. Nezabudnite ani na červenú papriku a všetko dôkladne premiešajte.
Umyté kuracie prsia si osušte pomocou papierovej utierky a narežte na tenšie plátky.
Mäso zakryte potravinárskou fóliou a opatrne ho naklepte. Následne na to premiestnite kuracie mäso do hlbokej misy, zalejte ho marinádou a nechajte odstáť na 1-2 hodiny.
Marinované mäso poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Zvyšnú marinádu nalejte na mäso, vložte ho do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte 40 minút.
Odporúčame vám pridať si k mäsu vašu obľúbenú omáčku či zeleninový šalát. Lahodná a sýta večera je pripravená na servírovanie!