Keďže nastala sezóna čerstvých jahôd, okrem chutných dezertov a zmrzlín sa z nich dajú pripraviť skvelé drinky nielen na leto, ale aj zimu. Jahodové nealkoholické mojito je presne to, pri čom si zaspomínate na príjemné letné večery v spoločnosti dobrých priateľov. Tento recept vás nikdy nesklame.
Čo na to potrebujete?
- 500 g jahôd
- 1 citrón
- 300 g cukru
- 2,5 litra vody
- 30 g mäty
Postup
Odstráňte lístky z jahôd a opláchnite bobule. Nechajte ich zaschnúť na papierových obrúskoch. Medzitým si opláchnite a osušte mätu, citrón nakrájajte na kolieska.
Nádobu prepláchnite sódou, nemusíte ju sterilizovať. Viečka zalejte vriacou vodou. Do trojlitrovej nádoby vložte pripravené jahody.
Vložte tam 2 – 3 kolieska citrónu a mätu. Všetko zalejte vriacou vodou. Nádobu zakryte viečkom a nechajte odstáť 30-40 minút.
Po uplynutí tejto doby vylejte všetko späť do hrnca. Pridajte k tomu cukor a vytvorte si sirup. Do jahôd v nádobe nalejte pripravený sirup. Ak chcete, môžete mätu vytiahnuť.
Nádobu zatvorte a otočte ju hore dnom. Skontrolujte tesnosť veka. Nádobu prikryte dekou a nechajte vychladnúť. Potom ju premiestnite na chladné miesto. Na zdravie!
Zdroj: .