Našiel som recept mojej babičky na ryžovú kašu z detstva, stále si pamätám tú chuť. Urobte si ju aj vy

- Advertisement -

Ak máte radi ryžovú kašu, potom je tento recept pre vás: ukáže sa, že je to úžasne chutná, nadýchaná, krémová ryžová kaša. Prídavok jablka robí tento dezert originálnym.

Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • ryža, 200 g;
  • cukor, 100 g;
  • štipka soli;
  • maslo, 100 g;
  • jablká, 2 ks.

Proces varenia

Varte ryžu do polovice varenia.

- Advertisement -

Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky.

Vizuálne rozdeľte ryžu na 3 časti a jednu vložte do inej panvice.

Vrstvu posypeme cukrom a pridáme vrstvu jabĺk, potom kúsky masla.

Opakujte všetky vrstvy a vyplňte formulár až po vrch.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

- Advertisement -

Kaša je úžasná, vzdušná, sladká, s jasnou jablkovou chuťou a vôňou.

Ak chcete kašu namočiť do masla a jablkovej šťavy, nechajte ju uzavretú a vypnutú v rúre 15 minút a potom môžete podávať.

Spolu s jablkami sa pridávajú aj hrozienka, sušené marhule, brusnice, čerstvé a mrazené alebo konzervované bobule a ovocie. Cukor sa dá výborne nahradiť medom a pridať k nemu aj nasekané orechy.

Rovnakým spôsobom si môžete pripraviť sladkú kašu z pšenice, ktorá nie je menej chutná, veľmi zdravá, najmä ak pridáte mak.

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články