Ak máte radi ryžovú kašu, potom je tento recept pre vás: ukáže sa, že je to úžasne chutná, nadýchaná, krémová ryžová kaša. Prídavok jablka robí tento dezert originálnym.
Na prípravu budete potrebovať nasledujúce zložky:
- ryža, 200 g;
- cukor, 100 g;
- štipka soli;
- maslo, 100 g;
- jablká, 2 ks.
Proces varenia
Varte ryžu do polovice varenia.
Jablká ošúpeme a nakrájame na kúsky.
Vizuálne rozdeľte ryžu na 3 časti a jednu vložte do inej panvice.
Vrstvu posypeme cukrom a pridáme vrstvu jabĺk, potom kúsky masla.
Opakujte všetky vrstvy a vyplňte formulár až po vrch.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
Kaša je úžasná, vzdušná, sladká, s jasnou jablkovou chuťou a vôňou.
Ak chcete kašu namočiť do masla a jablkovej šťavy, nechajte ju uzavretú a vypnutú v rúre 15 minút a potom môžete podávať.
Spolu s jablkami sa pridávajú aj hrozienka, sušené marhule, brusnice, čerstvé a mrazené alebo konzervované bobule a ovocie. Cukor sa dá výborne nahradiť medom a pridať k nemu aj nasekané orechy.
Rovnakým spôsobom si môžete pripraviť sladkú kašu z pšenice, ktorá nie je menej chutná, veľmi zdravá, najmä ak pridáte mak.