Naučte ste sa pripraviť šťavnatý dezert, ktorý sa rozplýva v ústach. Overený dezert môjej dcérky

- Advertisement -

Nedávno som narazila na recept na tento koláč. Robila som ho už niekoľkokrát a je veľmi chutný. V mojej pokladnici zaujal čestné miesto. Odporúčam vám, aby ste si tento recept uchovali.

Na túto pochúťku sa používajú celkom dostupné suroviny, ktoré nájde v chladničke každá gazdinka. Tento koláč je ideálny na rodinné čajové večierky.

Suroviny na piškótový koláč:

cukor 200 – 250 g;
4 – 5 vajec (v závislosti od veľkosti);
kakaový prášok – 3 polievkové lyžice (s malým sklíčkom);
múka – 200 – 250 gr;
smotana (nie tuková) – 250 ml.
Prísady na krém:
Mlieko (2,5 – 3%) – 280 ml;
kokosové vločky – 230 g. (ak sú veľmi jemné, zvýšte množstvo na 50 – 60 g.);
maslo – 140 gr.
cukor – 150 – 180 g;
Začnime s prípravou koláča:
Vychladnuté vajcia rozbijeme do misy a začneme šľahať mixérom pri maximálnych otáčkach. Postupne pridávame cukor. Hmota by mala byť biela a mierne nadýchaná.

- Advertisement -

Múku a kakao preosejeme zvlášť. Začnite ju po malých častiach vmiešavať do vaječnej zmesi. Použite na to stierku. Cesto by malo byť nadýchané a homogénne.

Dno rozdelenej formy vyložte pergamenovým papierom, zľahka ho vymažte maslom, vložte cesto a vrch uhlaďte. Dajte ho piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pripravenosť piškótového koláča skontrolujte špáradlom. Nechajte vychladnúť na mriežke.

- Advertisement -

Na prípravu krému vezmite malý hrniec, nalejte doň mlieko, pridajte cukor a maslo. Dajte na oheň a nechajte ho zapnutý, kým sa maslo úplne nerozpustí. Pridajte kokosové vločky a dobre premiešajte. Priveďte do varu a varte 10-15 minút. Krém priebežne miešajte.

Vychladnutú piškótu rozrežeme na polovicu a každú časť namočíme do krému. Smotanu môžete nahradiť aj cukrovým sirupom.

Na jeden koláč natrite všetok krém, uhlaďte ho a prikryte druhým. Vrch torty polejeme rozpustenou čokoládou alebo čokoládovou polevou.

- Advertisement -

Uložte alebo rozdeľte

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články