Pravdepodobne najobľúbenejšie jedlo z droždia sú šišky so sladkou či slanou náplňou. Kvások počas vyprážania nám dokáže pripraviť ten najchutnejší pokrm na svete!
Chutné koláčiky s červenkastým nádychom sa dajú pripraviť aj z cesta, ktoré droždie neobsahujú. Môžete ho zamiesiť pomocou kefíru alebo jogurtu a získate tak mäkké a chrumkavé šišky. Čo sa týka náplne, vyskúšajte malý trik – malé množstvo syru dodá zemiakom pružnú textúru a lahodnú chuť.
Ingrediencie
- 100 tvrdého syru
- 50g masla
- Kôpor (podľa chuti)
- 2 vajcia
- 100ml slnečnicového oleja
- 6 zemiakov
- 1 cibuľa
- 200ml kyslého mlieka
- 300g pšeničnej múky
- soľ
Postup
- Do hotovej kaše z uvarených zemiakov pridajte nastrúhaný syr a nasekaný kôpor. Cibuľu nakrájajte na malé kocky, osmažte na masle a pridajte ku zemiakom.
- K preosiatej múke pridajte soľ, vajcia, kyslé mlieko a 70ml slnečnicového oleja.
- Zamieste si cesto, vyvaľkajte ho na 5mm hrúbku a s použitím šálky alebo hrnčeka si z cesta vytvarujte kruhy.
- Do každého kruhu vložte pripravenú náplň a okraje cesta spojte. Smažte na zvyšnom slnečnicovom oleji dozlatista z oboch strán.
Vyprážané zemiakové šišky so syrom si ihneď zamilujete. Ani si nevšimnete ako rýchlo vám zmiznú zo stola, preto sa uistite, že ich urobíte vo väčšom množstve!
Ukážte tento recept aj vašim priateľom!
zdroj: .