Nemala som peniaze na obed pre rodinu. Našla som recept ktorý ma vyšiel na pár eur

- Advertisement -

Pravdepodobne najobľúbenejšie jedlo z droždia sú šišky so sladkou či slanou náplňou. Kvások počas vyprážania nám dokáže pripraviť ten najchutnejší pokrm na svete!

Chutné koláčiky s červenkastým nádychom sa dajú pripraviť aj z cesta, ktoré droždie neobsahujú. Môžete ho zamiesiť pomocou kefíru alebo jogurtu a získate tak mäkké a chrumkavé šišky. Čo sa týka náplne, vyskúšajte malý trik – malé množstvo syru dodá zemiakom pružnú textúru a lahodnú chuť.

Ingrediencie

  • 100 tvrdého syru
  • 50g masla
  • Kôpor (podľa chuti)
  • 2 vajcia
  • 100ml slnečnicového oleja
  • 6 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 200ml kyslého mlieka
  • 300g pšeničnej múky
  • soľ

Postup

  1. Do hotovej kaše z uvarených zemiakov pridajte nastrúhaný syr a nasekaný kôpor. Cibuľu nakrájajte na malé kocky, osmažte na masle a pridajte ku zemiakom.
  2. K preosiatej múke pridajte soľ, vajcia, kyslé mlieko a 70ml slnečnicového oleja.
  3. Zamieste si cesto, vyvaľkajte ho na 5mm hrúbku a s použitím šálky alebo hrnčeka si z cesta vytvarujte kruhy.
  4. Do každého kruhu vložte pripravenú náplň a okraje cesta spojte. Smažte na zvyšnom slnečnicovom oleji dozlatista z oboch strán.

Vyprážané zemiakové šišky so syrom si ihneď zamilujete. Ani si nevšimnete ako rýchlo vám zmiznú zo stola, preto sa uistite, že ich urobíte vo väčšom množstve!

- Advertisement -

Ukážte tento recept aj vašim priateľom!

zdroj: .

- Advertisement -
Miška Dobráková
Miška Dobráková
Ahoj som Miška a milujem varenie a super nápady. Som rada, že môžem písať pre portál NápadyaRady.sk Určite si prečítajte ďalšie zaujímavé články.

Súvisiace články

Najčítanejšie články